Voorzieningen om de hoek

Voorzieningen om de hoek

Veghel geniet bekendheid dankzij haar unieke ligging aan de A50, Zuid Willemsvaart en als regionaal werkgelegenheidscentrum. Onder andere bedrijven als Vanderlande Industries, Jumbo Supermarkten en Mars Nederland bieden duizenden inwoners van de regio werkgelegenheid.

Vanuit Veghel bereik je de steden als ’s-Hertogenbosch, Eindhoven of Uden eenvoudig met de bus, fiets of auto. Veghel is dan ook ideaal voor forensen.

Wonen in Veghel

Wonen in Veghel

De Buitengaerd, het meeste unieke woonerf op Veghels Buiten, wordt een fantastische plek om te wonen! Het plan is gelegen in woongebied Veghels Buiten, een nieuwe wijk van Veghel, gemeente Meierijstad. De kersverse wijk grenst aan de zuidoostzijde van Veghel, een gezellig Brabantse plaats die ruim 32.000 inwoners telt.

 De 20 erfwoningen zijn onderverdeeld in 2 vrijstaande woningen en 18 twee-onder-één-kap-woningen. Prachtig in het groen gelegen, allemaal met uitzicht op het landschap en daarbij omarmd door een grote dubbele bomenrij.

Winkelen en cultuur

Winkelen en cultuur

Naast het winkelgebied in het centrum, waar winkels als Etos en Hema te vinden zijn, heeft Veghel ook de Noordkade, waar bij de oude haven een nieuw kunst en cultuurpareltje is ontstaan. Hier is ook een foodmarkt te vinden, waar dagelijks verse producten te koop zijn. Maar ook een bioscoop, leuke restaurants en terrasjes zijn hier aanwezig. Een echte aanvulling op het centrum.

Onderwijs en sport

Onderwijs en sport

Op het gebied van onderwijs, zorg en sport zijn er tal van mogelijkheden in Veghel. Aanbod voor het middelbaar onderwijs via het Zwijssen- en Fioretti college, maar daarnaast ook het ROC de Leijgraaf als veelzijdig aanbieder van middelbaar beroepsonderwijs.

Meest bekende sportclub van Veghel is toch wel s.v. Blauw Geel ’38, waar het eerste team op derde divisie niveau voetbalt. Het sportpark wordt gedeeld met hockeyclub geel-zwart, tennisvereniging Frisselstein en een groot buitenzwembad, waar het op een zomerse dag erg goed toeven is.

Zorg en welzijn

Zorg en welzijn

Het ziekenhuis is een aantal jaar geleden verplaatst naar naastgelegen dorp Uden, maar in de Watersteeg komen jong en oud bij elkaar voor wonen, welzijn en zorg. De mensen die hier verblijven wonen samen in groepsverband, maar hebben toch de gelegenheid om zich terug te trekken in een eigen appartement.